Svensk Solenergi | Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Nominerade till solenergipriset 2015
  • Print
  • Facebook
  • LinkedIn
2015-04-14
|Solenergipriset

Nominerade till solenergipriset 2015

Prisceremonin hålls cirka 17.15, onsdag 22 april, i anslutning till andra prisutdelningar på EcoForum, Stockholmsmässan, Älvsjö, med enhetschef Sara Bargi, Energimyndigheten, som prisutdelare.


Svensk Solenergi delar för tolfte gången ut ”Årets solenergipris” i anslutning till sitt årsmöte under EcoForum i Älvsjö, Stockholm.    

– Precis som tidigare år fick vi in tiotalet kvalificerade nomineringar, så det är ingen enkel uppgift för juryn att välja ut pristagarna, säger Jan-Olof Dalenbäck, sekreterare i Svensk Solenergi. 

 

Till Årets anläggning 2014 har följande anläggningar nominerats 

En stor lagerlokal med en solcellsanläggning i Norrköping (Bronsfastigheter), en stor badanläggning med solcellsanläggningar i Husby (Stockholm stad), en solcellsanläggning på en kyrka i Linköping (Svenska kyrkan) och en solcellsanläggning på en hästgård i Kävlinge (Göran Björkman).

Frodeparken, ett nytt flerbostadshus med fasadintegrerade solcellsmoduler i centrala Uppsala (Uppsalahem) och solcellsmoduler monterade som solskydd på en kontorsbyggnad i Trollhättan (Trollhättans Tomt AB).

Solvärmesystem på flyttbara lokaler i Ringhals (Cramo Group) och ett nytt äldreboende som värms med fjärrvärme och solfångare monterade på ett miljöhus (soprum, tvättstuga) i Ljungby (Ljungby kommun). 

Bergvärmepump och solfångare i ett nytt enfamiljshus i Kävlinge (Tim Roskvist) och en bostadsrättsförening som låtit installera bergvärmepumpar och hybridsolfångare, kombinerade solcellsmoduler och solfångare, i Kungälv (HSB Brf Jättens Gömme). 

 

”Årets anläggning” avser en anläggning som kan marknadsföras som ett bra exempel och ges till den som låtit uppföra anläggningen (anläggningsägare). Juryn ska beakta såväl ekonomi som tekniskt utförande. Avser såväl solvärme- som solelanläggningar, varför man kan överväga att dela ut två pris alternativt dela ut ett eller flera omnämnande.”

 


Prisceremonin hålls cirka klockan 17.15 onsdag 22 april i anslutning till andra prisutdelningar på EcoForum, Stockholmsmässan, Älvsjö, med enhetschef Sara Bargi, Energimyndigheten, som prisutdelare.

 

Jan-Olof Dalenbäck, sekreterare i
Svensk Solenergi, 
0705-37 31 53
jan-olof@svensksolenergi.seBilder för fri användning i redaktionella sammanhang, ange svensksolenergi.se – klicka på respektive bild för bättre upplösning.

 

Frodöparken, klicka på bilden för bättre upplösning. 

Bronsfastigheter, klicka på bilden för bättre upplösning.  

Lambohovskyrkan, klicka på bilden för bättre upplösning. 

 

 Ljungby, klicka på bilden för bättre upplösning.