Svensk Solenergi | Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Vi gratulerar Solvatten till Polhemspriset
  • Print
  • Facebook
  • LinkedIn
2013-11-06
|Övrigt

Vi gratulerar Solvatten till Polhemspriset

Vi i Svensk Solenergi gläds åt det faktum att det finns fler än vi som är övertygade om solenergins förträfflighet och gratulerar uppfinnaren Petra Wadström till Polhemspriset 2013.


Solvatten
 tar hjälp av solljuset och förenklar vardagen för tusentals människor varje dag Mikrobiologiska föroreningar förstörs då de utsätts för en kombination av värme och solljus. Solvatten behöver exponeras för direkt soljus i 2–6 timmar för att processen ska fungera. Vattnet renas i enlighet med WHO:s riktlinjer. En indikator visar när det är klart.

 

 "Innovationen bidrar till att lösa ett stort globalt problem, bristen på rent vatten. Genom att använda den rikligt förekommande solenergin sparas andra knappa resurser såsom ved och kvinnors hårda arbete."


Polhemspriset
 är Sveriges äldsta och finaste teknikpris, och förvaltas av Sveriges Ingenjörer. Det delas ut för teknisk innovation på hög nivå eller för genialisk lösning av ett tekniskt problem. Innovationen ska finnas tillgänglig på den öppna marknaden och vara konkurrenskraftig. Den ska även vara uthålligt miljövänlig.