Svensk Solenergi | Start / Medlemsföretag / Premiumföretag (a) / Bixia
  • Print
  • Facebook
  • LinkedIn

Bixia


Bixia är ett elbolag som arbetar med att öka andelen närproducerad el från sol, vind och vatten. Vi är i dag ett av de elhandelsbolag som köper in störst andel närproducerad och förnybar el från lokala elproducenter i hela Sverige, vanliga människor med vindkraft- och vattenkraftverk på sin gård eller som har solpaneler på taket.
 

Vi söker fler som kan hjälpa oss att öka mängden solel


Få bidrag till din solanläggning genom Bixia Miljöfond

Många erbjuder förnybar el, men vi vill göra mer – vi vill vara med och se till att den ökar! Därför har vi skapat Bixia Miljöfond. Varje månad avsätter vi en summa pengar för varje Bixiakund till miljöfonden, vilket i slutändan ger cirka en miljon kronor varje år. Denna miljon fördelas till personer och företag som beviljas bidrag till sin solanläggning. Med Bixia Miljöfond kan du få bidrag till upp till 50 000 kronor till ditt solprojekt. Sedan starten 2008 har vi stöttat fler än 250 projekt och delat ut sju miljoner kronor. 

Går du i solelstankar eller har du nyligen installerat solpaneler? Läs mer på bixia.se

Bixia Solklart – låna ut ditt tak till solenergi

Vi erbjuder dig som företagskund en helhetslösning inom solenergi. Du lånar ut taket till din fastighet där vi tillsammans med vår leverantör tar ett helhetsansvar genom hela processen, i allt från finansiering, installation till drift och förvaltning. Sedan köper du den el som produceras till ett förutbestämt pris per levererad kilowattimme. 
Ditt företag behöver inte investera i en solanläggning och kan på så sätt lägga investeringen på andra miljöinvesteringar som gynnar klimatet och din affär. Läs mer på bixia.se

– Jesper Wendel, Bixia

 

Kontaktuppgifter

Bixia AB
Box 1510
581 15 Linköping

013-20 90 50

Bixia kundservice

www.bixia.se

Kontakta oss

Svensk Solenergi
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

08-441 70 90

öppet vardagar 09–15

info@svensksolenergi.se

Bli medlem

Nya företagsmedlemmar antas av styrelsen.
Välkommen med din ansökan.
Bli medlem